Je kunt kiezen voor een programma, maar je kunt ook eerst een cursus gaan doen voor boekhouden. Boekhoudprogramma Je kunt gratis een cursus volgen via internet via http://www.gratis-cursus-boekhouden.nl/. Hier leer je stapsgewijs hoe de boekhouding in zijn werk gaat.

Ook zijn er gratis programma’s die je op internet kunt vinden waar je de boekhouding mee kunt doen. Als je zelf de boekhouding bij kunt houden scheelt dat erg veel tijd, de accountant hoeft het dan alleen nog maar te controleren en alle gegevens kunnen naar de Belastingdienst. Zorg er daarom voor dat je een programma gaat kiezen dat voldoet aan je wensen, er zijn vaak ook uitbreidingsmogelijkheden met de programma’s, maar daar moet je dan voor betalen.

De top vijf gratis boekhoudprogramma’s

Bokbiz is een gratis online boekhoudprogramma. Er zijn verschillende extraatjes mogelijk maar hier moet je dan wel voor betalen. Met de gratis versie kun je zelf de boekhouding bijhouden en alles wordt online gedaan. Het voordeel is dat er back-ups voor je aan worden gemaakt en daar hoef je zelf niets voor te doen, het nadeel is dat je altijd verbinding moet hebben met internet als je de boekhouding wilt gaan doen of even wilt bekijken. Toch maken veel mensen de keuze om wel voor online boekhouding te kiezen omdat de accountant ook in kan loggen op de account en zo de gegevens kan controleren. De boekhouding kan dan sneller naar de Belastingdienst en de balans is sneller opgemaakt. Als je de gegevens zelf bij kunt houden scheelt je dat in de kosten omdat de accountant minder tijd nodig heeft.

Microsoft Money Plus Sunset, dit programma kostte eerst geld maar is nu gratis verkrijgbaar. De laatste versie wordt gratis weggegeven door Microsoft. Echter is het wel zo dat de online services niet goed meer werken. Dit is dan ook wel een nadeel aan deze gratis software, maar toch zijn er nog mensen die deze willen gebruiken omdat ze hier goede ervaringen mee hebben.

Winbank, een Nederlandstalig programma waar je eenvoudig de boekhouding mee bij kunt houden, je kunt alle inkomsten en uitgaven snel en goed bijhouden. Veel mensen maken gebruik van dit programma en geven het dan ook een goede beoordeling. De boekhouding kan ook door de accountant worden ingezien en de gegevens kunnen dan worden gecontroleerd. Dit zorgt er voor dat de gegevens eenvoudig in kunnen worden gevoerd en ook snel naar de Belastingdienst kunnen indien noodzakelijk.

GnuCash, een klein bedrijf kan gebruik maken van deze software. Het is een open source boekhoudprogramma. Deze software is zowel voor zakelijk als privé gebruik. Het is wel belangrijk dat de mensen die deze software gaan gebruiken beschikken over boekhoudkundige kennis. Er zijn veel mogelijkheden met dit programma en veel mensen zijn er dan ook goed over te spreken.

Mill7 Basis, dit is een gratis boekhoudprogramma voor MKB. Er is ook een uitgebreide versie op de markt maar daar moet men dan voor betalen. De basisversie is voldoende voor de kleine bedrijven. Je hebt hierbij een onbeperkt aantal dagboeken, journaalposten en debiteuren/crediteuren. Je kunt hierbij drie administraties doen per boekjaar en je kunt de bestanden uitwisselen met de accountant. Dat is natuurlijk een groot voordeel, je kunt al veel werk zelf doen en hij hoeft het alleen nog maar te controleren voor je.

Facturatieprogramma en boekhoudprogramma:

http://www.tcs-computers.be/boekhoud-beheersoftware/

TELEFOON : +32.3.772.22.36