Find out all the parties and events in richmond nearby and get notified for upcoming events.

All events and parties in richmond

Explore all the parties and events from Grieghallen. Follow Grieghallen and get notified everything he/she creates a new events/party.

All events and parties from Grieghallen

konsert

Eva Weel Skram

Michael McIntyre
Big World Tour

“The man is quite simply top-to-toe hilarious” ★★★★★
The Telegraph

Billetter i salg fra mandag 13. februar 10:00!

Storbritannias største komiker, Michael McIntyre, begynner sin Big World Tour på Island, i Sverige, Nederland og Norge.
Alle kjenner igjen den energiske, morsomme og litt korte briten fra NRKs stand-up-programmer. Han er programverten på nesten alt de har kjøpt av humor fra søsterkanalen på øyriket, BBC. Nordmenn virkelig satt sin elsk på denne humorstjernen.

Med utallige utmerkelser og nominasjoner, seertall som runder åtte millioner på Michael McIntyre’s Comedy Roadshow, og flere salgsrekorder med DVD-ene sine, har McIntyre blitt en så stor stjerne på øyriket at selv britisk politi i sommer ble starstruck nok til å ta et bilde og poste det på Twitter da de så ham ved minibanken.

Michael McIntyres velkjente varemerke er sylskarp observasjonskomedie og hans egen evne til å gjøre dagligdagse situasjoner til mesterklasser av menneskelig forbitrelse har truffet hjem hos millioner av fans verden over.

Fredag 16. juni – showstart 20:30
Lørdag 17. juni – showstart 19:30

Michael McIntyre // Grieghallen 16. & 17. juni

konsert

NEC Youth Philarmonic Orchestra

Peter Grimes på Festspillene i Bergen

Brittens mesterverk, satt til en klaustrofobisk småby på Englands forblåste kyst, presenterer noe av den mektigste og mest teatralske musikken som noensinne er skrevet for operascenen.

“Grimes av vår tid. Ikke gå glipp av ham på scenen” – The Sunday Times om Skelton

“Overveldende, både sang og dramatikk” – The Arbuturian

Benjamin Brittens opera Peter Grimes med premiere i 1945, førte til en revolusjon i Englands musikkhistorie – operaen kombinerer feiende flotte orkesterkomposisjoner med strålende historiefortelling og rålekre vokallinjer.

HANDLINGEN
Peter Grimes, operaens hovedperson, er en fisker, en enstøing som sliter med å passe inn i en liten, klaustrofobisk kystby. Etter at hans unge lærling dør, blir han forfulgt av landsbyboernes mistanker og sladder. Peter blir advart om å ikke ta inn flere lærlinger, men også den neste gutten han ansetter dør på mystisk vis. Landsbybefolkningen samler seg for å ta Grimes, til tross for læreren Ellen Orfords desperate bønn om nåde. Grimes blir gal, og den gamle skipskapteinen Balstrode gir ham beskjed om å dra til havs for å drukne seg selv.

Bergen Nasjonale Opera samarbeider med Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen om denne konsertforestillingen av Peter Grimes. Sjefsdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester, Edward Gardner, dirigerer. Vi får besøk av et utsøkt lag solister av brittenspesialister med den store australske tenoren Stuart Skelton@ i tittelrollen.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen

Benjamin Britten / Musikk
�Montagu Slater / Libretto basert på George Crabbes dikt The Borough

Edward Gardner / Dirigent
Stuart Skelton / Peter Grimes�
Giselle Allen / Ellen Orford�
Roderick Williams / Captain Balstrode
Annika Schlicht / Auntie
Colin Judson / Bob Boles
�Matthew Best / Swallow�
Catherine Wyn-Rogers / Mrs Sedley
James Gilchrist / Rev. Horace Adams
Marcus Farnsworth / Ned Keene
Barnaby Rea / Hobson�
Hanna Husáhr / First niece
Vibeke Kristensen / Second niece
Bergen Filharmoniske Orkester, Edvard Grieg Kor, Bergen Filharmoniske Kor, Collegiûm Mûsicûms kor og orkester, Royal Northern College of Music Choir
Håkon Matti Skrede / Kormester

Peter Grimes fremføres konsertant

Introduksjon én time før forestilling

Peter Grimes

Hitchcocks innovative symbolikk i prisvinnende opera på Borealis festivalen

Private View er inspirert av en film av Hitchcock, og er en av de mest vellykkede nye operaene i Europa i løpet av de siste to årene.

Det hele begynte som et samarbeid mellom Bergen Nasjonale Opera og Muziektheater Transparant (Antwerpen). BNO introduserte den belgiske komponisten Annelies Van Parys til den Shetland-baserte dikteren Jen Hadfield på en av BNO / AdOperas utviklingsakademier. Resultatet ble en nyskapende kammeropera basert på Hitchcocks “Rear Window”.

Ved hjelp av video og en smart Rubiks kube-lignende iscenesettelse, fanger Private View spenningen av et ekte thriller, av en fengslende krimroman, en følelse av humor og et intrikat nett av referanser til Hitchcock innovative symbolikk. Publikum blir kikkere som invaderer andres liv i søken etter sannheten. Men forteller våre øyne hva som egentlig skjer? Stykket konfronterer oss med det å se og å bli sett – et spørsmål som virker mer relevant i dag enn tidligere – Storebror ser / følger oss mer enn noensinne.

Private View er laget for fire sangere og et kammerensemble og er regissert av Tom Creed. Operaen har vunnet tre store priser, inkludert den prestisjetunge Fedoraprisen for nyskrevet opera.

Annelies Van Parys / Musikk
Jen Hadfield / Libretto
Etienne Siebens / Dirigent
Tom Creed / Regi
Peter Quasters / Lysdesign
Collective 33 1/3 / Design og video
Viviane Coubergs / Kostymedesign
Gaea Schoeters / Scenografi

Produsert av Muziektheater Transparant og co-produsert av 33 1/3 Collective, Asko|Schönberg, Opera Days Rotterdam, Concertgebouw Brugge, Deutsche Oper Berlin, Bergen Nasjonale Opera og Les Théâtres de la Ville de Luxembourg.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, BIT20 Ensemble og Borealis – en festival for eksperimentell musikk

Private View

Find out all the parties and events in richmond nearby and get notified for upcoming events.

All events and parties in richmond